Kriptovalute prošle nedelje izgubile 93,5 milijardi dolara – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Kriptovalute prošle nedelje izgubile 93,5 milijardi dolara

Tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta smanjila se u 24 sata krajem prošle nedelje za 93,5 milijarde dolara, pokazuju podaci Coinmarketcapa.

U jednom trenutku vrednost bitkoina spustila se neverovatnih 40 odsto sve do 4.000 dolara, ali se kasnije delom oporavila, pa se u petak oko 15.30 sati po srednjeevropskom vremenu njime trgovalo po 5.736 dolara. No, ostaje zabeleženo da je bitkoin ostvario najveći dnevni pad od 2013. godine, piše Poslovni.hr.

Treba podsetiti da je tokom prvih šest nedelja ove godine najpopularnija kriptovaluta povećala svoju vrednost za čak 50 odsto, pa se njom trgovalo 13. februara i po 10.400 dolara. Rast je podržavalo skorašnje prepolovljavanje iznosa koji će od maja dobijati njegovi “rudar” i očekivanja o većem prihvatanju u uobičajenim finansijskim tokovima.

Međutim, krajem februara, kako se epidemija korona virusa proširila i u Evropi, vrednost bitkoina počela je da pada, da bi negativan trend eskalirao prošle nedelje. Inače, bitkoin je izbrisao sve dobitke za ovu godinu. Može se reći da je tržište kriptovaluta u korak sledilo akcionarsko tržište, a koje je u Americi u četvrtak proživelo najgori dan nakon 1987. i “Crnog ponedeljka”.

Tags
Back to top button