RBI: Počeo četvrti krug Elevator Lab programa – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEFinTechINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

RBI: Počeo četvrti krug Elevator Lab programa

U utorak, 26.05.2020. godine, počeo je četvrti krug Fintech partnerskog programa Elevator Lab koji je Raiffeisen Bank International (RBI) utemeljila 2017. godine. Za razliku od prethodnih godina kada je potraga za fintech društvima bila organizovana centralizovano iz Beča, a mrežne banke su bile fokusirane na lokalne finansijsko tehnološke ekosisteme, sada su dobile aktivniju ulogu u globalnoj potrazi.

Ove godine, mrežne banke organizuju svoje Elevator Lab programe sa temama koje su specifične za njihove zemlje. Potpuno su uključene u proces pronalaženja, odabir rešenja koja najviše obećavaju i koja će se lokalno testirati. Tako na primer mrežne banke u Rumuniji i Bugarskoj sada otvaraju teme napredne analitike i programa lojalnosti klijenata te pozivaju fintech društva iz celog sveta da se prijave sa odgovarajućim rešenjima. Ubrzo nakon toga, centrala u Beču će potražiti fintech društva koja mogu da pomognu velikim preduzećima da integrišu platne sisteme i efikasnije koriste podatke o klijentima. Dodatno, mrežne banke će realizovati svoje Elevator Lab programe tokom ove godine.

Detaljnije informacije o Elevator Lab izazovu za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju za 2020. godinu će biti dostupne uskoro. Na gala događaju u Sarajevu će među pobjednicima takmičenja iz ove tri zemlje biti izabran najbolji.

Takođe, mrežne banke RBI-a će nastaviti organizovati lokalne Elevator Lab izazove za zrela fintech društva kao i Elevator Lab kurseve za start-up kompanije u početnim fazama razvoja. Elevator Lab je najveći fintech partnerski program u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE).

“U poslednje tri godine procenili smo više od 1.000 fintech društava iz preko 55 zemalja. Zajedno s odabranim fintech društvima, razvili smo preko 20 dokaza koncepta i testirali ih na našim tržištima u CIE. Veoma sam zadovoljan što je ovo rezultiralo sa više od 10 fintech partnerstava”, izjavio je Christian Wolf, rukovodilac Strateških partnerstava i ekosistema u RBI.

Cilj Elevator Lab-a je pronalaženje fintech kompanija pogodnih za saradnju sa RBI. U drugom kvartalu 2021. godine sva testirana finansijsko tehnološka rešenja će biti predstavljena na Demo danu i biće procenjen njihov potencijal za partnerstva.

“S nestrpljenjem očekujem ideje koje će nam biti prezentovane u nerednim mesecima. Takođe, biće interesantno vidjeti kakvom će se pokazati naša nova organizacija, dodao je Wolf.

Detaljni opis Elevator Lab-a dostupan je na www.elevator-lab.com.

Tags
Back to top button