Crna Gora dobila još jednu platnu instituciju – Bankar.rs
SVE VESTI

Crna Gora dobila još jednu platnu instituciju

U Crnoj Gori je počela sa radom nova platna institucija Moneta MNE koja će pružati usluge izvršavanja novčanih doznaka kroz sistem MoneyGram.

To je treća koja se bavi tim poslom, a četvrta platna institucija u Crnoj Gori.

U Centralnoj banci ove zemlje kazali su dnevnom listu “Pobjeda” kako očekuju da će davanjem odobrenja za rad ovoj platnoj instituciji doći do snižavanja cena usluga, jer će klijenti moći da biraju.

Iz CBCG podsećaju da već postoje dve platne institucije koje pružaju ovu uslugu Montenegro transfers Podgorica koji koristi sistem Western Union i Capital transfer MNE Podgorica koji koristi sistem RIA.

Sa najnovijom institucijom Moneta MNE, Crna Gora upotpunjuje ponudu globalnih sistema za izvršavanje novčanih doznaka ocenili su iz CBCG.

U CPRS-u kao osnivač Moneta MNE upisan je Adrian Zulfiu, a izvršni direktor je Predrag Fatić.

CBCG je ove sedmice usvojila radnu verziju nacrta izmena zakona o platnom prometu, koji će se primenjivati godinu nakon stupanja na snagu da bi se pružaocima platnih usluga ostavilo dovoljno vremena za pripremu.

Iz CBCG su Pobjedi kazali da svim zakonskim rešenjima u oblasti platnog prometa žele da podstaknu mehanizme za razvoj slobodnog tržišta i konkurencije i dodatno unaprede transparentnost u ovoj oblasti.

Tags
Back to top button