Vrednost bitcoina zbog korona virusa pala na oko 5.000 dolara – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Vrednost bitcoina zbog korona virusa pala na oko 5.000 dolara

Pre tačno mesec dana korona virus bio je tek epidemija koja je zahvatila Kinu i poneku drugu zemlju, na nas je uticao tek obustavom letova i paketnog saobraćaja iz Kine, a ulagači su u bitcoinu počeli tražiti sigurnost u doba ekonomske neizvesnosti.

Tada je potražnja za najpopularnijom kriptovalutom porasla, pa je i njena cena nakon dugo vremena bila premašila 10.000 dolara.

No, proglašenjem pandemije i sa sve ozbiljnijim posledicama širenja koronavirusa na ekonomije koje vidimo širom sveta, reagovala su i tržišta deonica, ali i kriptovaluta. Pokazalo se da bitcoin i druge kriptovalute ipak nisu tako sigurna imovina u doba moguće recesije, pa je krenula velika rasprodaja.

Samo u poslednja 24 sata cena bitcoina tako je pala za preko 29%, i spustila se na nivo od oko 5.200 američkih dolara.

Korona virus je ovoga puta istaknut kao osnovni uzrok pada vrednosti bitcoina. Ulagači su, čini se, zaboravili na optimizam povezan s nadolazećim “halvingom” odnosno prepolovljenjem nagrada koje se dobijaju rudarenjem, a u ovom kriznom trenutku više ni ne smatraju da je bitcoin “sigurna luka” kada vrednosti ostale, nedigitalne, imovine padaju.

Značajan pad posledično su zabeležile i ostale kriptovalute

Tags
Back to top button