Nove sankcije SAD protiv Rosnjefta – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Nove sankcije SAD protiv Rosnjefta

SAD su uvele sankcije još jednoj ćerki-kompaniji ruske državne naftne kompanije “Rosnjefta” – “TNК trejding internešenal” sa sedištem u Švajcarskoj.

“Američka Uprava za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije protiv ‘TNК trejding internešnal S.A.’, koja posluje u naftnom sektoru venecuelanske privrede”, navodi se u saopštenju Ministarstva SAD.

Iz ruske kompanije “Rosnjeft” saopštili su da su sankcije nezakonite i neosnovane. Ističe se da su aktivnosti kompanije u Venecueli isključivo komercijalne prirode, prenosi Sputnjik.

SAD su podružnicama Rosnjefta – Rosnjeft trejding i TNK Trejding u Švjacarskoj dale rok da do 20. maja prekinu poslovanje sa Venecuelom, saopštila je Uprava za kontrolu stranih aktiva.

Navodi se da svima koji budu sarađivali sa te dve kompanije nakon 20. maja prete američke sankcije.

Amerika otpužuje podružnice ruske kompanije da su isporučivale venecuelansku naftu na spoljno tržište. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija SAD, nakon što su 12. februara uveli sankcije podružnici Rosnjeft trejding, ona je prebacila isporuke venecuelanske nafte drugoj ćerki-kompaniji Rosnjefta.

Ranije su SAD uvele sankcije ćerki-kompaniji “Rosnjeft” – “Rosnjeft trejding” sa sedištem u Švajcarskoj i njenom predsedniku Didijeu Кasimiru, zbog trgovine venecuelanskom naftom.

Tags
Back to top button