Novi konkursi Unikredit fondacije za stipendije i grantove za studente i istraživače – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Novi konkursi Unikredit fondacije za stipendije i grantove za studente i istraživače

Unikredit (UniCredit) fondacija, sa sedištem u Milanu, saopštila je danas da raspisuje osam novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživanje, kako bi podržala najveće talente iz oblasti ekonomije i finansija u ukupnom iznosu većem od milion evra.

Na konkurse mogu da se prijave i studenti i istraživači iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Planirano je da Fondacija dodeli dve Kriveli Evropske stipendije, koje se 18. put dodeljuje najboljim diplomcima iz oblasti ekonomije, bankarstva i finansija koji doktorske studije žele da nastave u inostranstvu u akademskoj godini 2020-2021.

Svaka stipendija iznosi 65.000 evra, a pored toga, fondacija obezbeđuje posebnu Kriveli stipendiju u iznosu od 20.000 evra za delimično pokrivanje troškova doktorskih studija u inostranstvu.

Dodeljuju se i tri stipendije Mark Fano 2019. namenjene studentima ekonomije, bankarstva ili finansija koji su upisani na jedan od evropskih univerziteta u zemljama u kojima Unikredit Grupa posluje i koji žele da se prijave na doktorske studije u akademskoj 2020-2021. godini.

Svaka stipendija iznosi 65.000 evra (bez poreza), a uključuje i sve pripadajuće univerzitetske naknade.

Unikredit fondacija dodeljuje i 15 stipendija za Međunarodne programe razmene studenata, koje se dodeljuju 9. put studentima, koji još nisu diplomirali na osnovnim ili master studijama, upisanim na najmanje pretposlednju godinu ekonomije, finansija ili prava na bilo kom univerzitetu u Evropi u zemljama u kojima posluje Unikredit i koji žele da studiraju u inostranstvu od tri do šest meseci.

Svaki stipendista će dobiti ček u vrednosti od 700 evra za svaki mesec trajanja boravka u inostranstvu, kao i ček u vrednosti od 1.000 evra za troškove putovanja i druge troškove u vezi sa boravkom u inostranstvu.

Elektronske prijave za sve ove stipendije su otvorene do 15. novembra 2019.

Kao podršku istraživačkom radu, Fondacija dodeljuje i tri Foskolo granta za evropsko istraživanje koje će nagraditi tri najbolje katedre iz oblasti ekonomije i finansija koje učestvuju na tržištu rada za doktorske studije tokom 2019/2020.

Cilj ovog konkursa je, kako je istaknuto, da privuče najbolje mlade ekonomiste koji rade u drugim zemljama da se vrate u Evropu.

Fondacija će svaku katedru nagraditi sa 50.000 evra na godišnjem nivou, kao dodatak na naknadu i druge ugovorne uslove koje katedra nudi za odabranog kandidata, a prijave su moguće do 30. septembra 2019.

Dodeljuju se i četiri Modiljani granta za istraživače koji su zaposleni na bilo kom evropskom univerzitetu i kojima je grant neophodan da završe istraživanje u vezi sa ekonomijom ili finansijama u roku od najduže dve godine.

Četiri najbolja istraživačka projekta će biti nagrađena sa po 10.000 evra (bruto) godišnje, a nagrada, koja se direktno uplaćuje pobednicima, je godišnja i može se obnoviti najviše dva puta. Prijave su otvorene do 15. novembra 2019.

Fondacija će dodeliti i četiri ECON nagrade za najbolji rad u vezi sa tržištem rada, namenjeno mladima na doktorskim studijama ekonomije i finansija koji će učestvovati na događaju “Tržište rada u evropskoj ekonomiji” u Roterdamu u decembru 2019.

Pobednici će dobiti nagradu od po 1.000 evra i obezbeđeno prisustvo na svečanoj dodeli u Roterdamu, dok radovi moraju da budu poslati do 10. oktobra 2019.

U saopštenju je navedeno da se dodeljuju i dve SUERF/UniCredit fondacija nagrade za najbolje radove na temu “Upravljanje pasivom naspram upravljanja aktivom: trendovi, pokretači, rizici” koji će biti nagrađena sa po 2.500 evra.

Pobednici će predstaviti svoje radove tokom konferencije koju će Unikredit organizovati na ovu temu, zajedno sa SUERF-om u Milanu u februaru 2020, a radovi moraju da budu poslati do 15. oktobra 2019.

Dodatne informacije o stipendijama i grantovima mogu se videti na linku: www.unicreditfoundation.org

Izvor: Beta

Tags
Back to top button