Vučić: JP Morgan procenjuje rast Srbije na 4,5 odsto ove godine – Bankar.rs
INTERVJUIMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vučić: JP Morgan procenjuje rast Srbije na 4,5 odsto ove godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je procena američke investicione banke JP Morgan da će rast srpske ekonomije biti 4,5 procenata ove godine.

“JP Morgan je rekao da će Srbija uspeti da savlada sve regionalne teškoće i da će nam rast biti čak 4,5 posto ove godine”, istakao je Vučić na konferenciji za novinare i podsetio da je ta banka “ispravila” procenu za rast koju su MMF i Svetska banka prethodno dali na četiri odsto, piše Dnevnik.

“U trenutku kada se procena svetskog rasta sa 2,9 smanjuje na 2,4 posto, a tom rastu doprinose najviše Kina, Indija i azijske zemlje sa svojim rastom od preko 6 posto”, jasno je, kaže Vučić, koliko će nizak biti rast evropske ekonomije.

“Na nivou Evrozone se procenjuje na 0,5 posto. Zamislite da mi idemo 9 puta brže. Naravno da smo mnogo siromašniji ali da devet puta brže idemo od Evrozone…, to onda govori pred kakvim uspesima je Srbija”, rekao je Vučić.

Zato je, kaže, strašno važno da se čuva mir i stabilnost.

“Zato je važno da vodimo odgovornu i ozbiljnu politiku i da na odgovoran i ozbiljan način, diplomatijom, snagom argumenata, se izborimo za što povoljniju poziciju naše zemlje”, rekao je Vučić.

Tags
Back to top button