NLB ima plan da Komercijalna banka postane najznačajniji partner agrobiznisu u Srbiji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB ima plan da Komercijalna banka postane najznačajniji partner agrobiznisu u Srbiji

Plan je da Komercijalna banka postane najznačajniji partner agrobiznisu u Srbiji, rekao je za eKapiju predsednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23% vlasničkog udela u Komercijalnoj banci, Blaž Brodnjak.
“NLB Banka Beograd već sada je jedan od najznačajnijih partnera agrbiznisu u Srbiji, a potencijal koji Komercijalna banka ima preko svojih relacija, otvorenih računa i već uspostavljenih odnosa sa poljoprivrednicima u Srbiji ćemo sada nastaviti i verujemo da ćemo na taj način postati još značajniji, ako ne i najznačajniji partner argobiznisu u Srbiji”, rekao je Brodnjak za portal eKapija.
On je istakao da je za NLB grupaciju Srbija strateško tržište, najznačajnije i zbog svoje veličine i zbog potencijala koji ima.
“Tražili smo puteve nekoliko godina na koji način možemo ovde brže rasti. Kada je došla privatizacija Komercijalne banke tu smo se latili posla, detaljno pogledali kakvi su potencijali konkretne transakcije i videli veliku vrednost da učestvujemo. Verujemo da ćemo od Komercijalne banke napraviti jednu od najboljih banaka u Srbiji i regionu i na taj način doputniti naš mozaik regionalnog prisustva”, istakao je Brodnjak.
On je dodao da je NLB jedina bankarska grupacija koja osim u Sloveniji ima prisustvo i na svim tržištima nekadašnje zajedničke zemlje, a plan je da uđu i na albansko tržište.
“Postajemo zaista regionalna platforma i tu se Komercijalna banka odlično uklapa”, zaključio je Brodnjak.
Tags
Back to top button