FT objavio listu najbrže rastućih kompanija u Evropi – Na čelu liste banka – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKEKOMPANIJESVE VESTI

FT objavio listu najbrže rastućih kompanija u Evropi – Na čelu liste banka

Financial Times je četvrtu godinu za redom objavio svoju listu 1000 najbrže rastućih kompanija u Evropi a kako navode konkurencija nikad nije bila jača.

Ove godine na čelu liste našla se OakNorth Banka iz Velike Britanije.

Minimalan rast koje su kompanije morale ostvariti za ulazak na listu porastao je sa prošlogodišnjih 37,7 na 38,4 procenta. Osim toga, kompanije širom sveta suočavaju se sa brojnim poteškoćama, od tmurnih prognoza ekonomskog rasta do brojnih neizvesnosti koje su u svetu uzrokovali događaji poput Brexita ili koronavirusa.

Sve to pokazuje da samo najspretnije i najinovativnije od njih napreduju.

Financial Times navodi da ovogodišnja lista najbolje odražava rastuću važnost tehnologije koja još jednom dominira sa 189 kompanija koje dolaze iz ovog sektora. Ako se tome dodaju povezane, ali diskretne kategorije fintehnike i e-trgovine, taj se ukupan broj popeo na 259.

Većina pobednika dolazi iz Njemačke, a slede ih Italija, Velika Britanija i Francuska, a ove četiri države čine i oko 70 odsto ukupnog broja. London je zadržao svoje mesto kao grad s najvećim brojem brzorastućih kompanija, slede ga Pariz i Milano, dok Varšava i Vilnius po prvi put ulaze u prvih 10.

Tags
Back to top button