UBS organizuje Evropski kviz novca – Bankar.rs
SVE VESTI

UBS organizuje Evropski kviz novca

Treći Evropski kviz novca u Srbiji biće održan 17. marta ove godine. Udruženje banaka Srbije, kao organizator kviza, poziva učenike uzrasta od 13 do 15 godina širom zemlje da se najkasnije do 14. marta prijave za ovo takmičenje i time uđu u trku za atraktivnu nagradu.

Cilj Evropskog kviza novca, koji se odvija putem digitalne platforme Kahoot!, jeste da se mladi, koji sve ranije postaju korisnici finansijskih usluga, na vreme obuče za odgovorno i samostalno korišćenje raznovrsnih bankarskih i finansijskih instrumenata.

Prema propozicijama, koje se mogu pronaći na sajtu Udruženja, pravo učešća u Evropskom kvizu novca imaju učenici osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola. Za dva prvoplasirana učesnika i njihove nastavnike i ovoga puta je obezbeđen put u Brisel i nastup u evropskom finalu ovog takmičenja.

“Podizanje finansijske pismenosti jedan je od osnovnih ciljeva Udruženja banaka Srbije”, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja. “Posebno nam je važno da stavimo akcenat na mlade i zbog toga ovaj kviz realizujemo u digitalnoj formi, preko platforme Kahoot!. Ovom akcijom pokazujemo ne samo da bankarski sektor Srbije u potpunosti prati svetske trendove, već i da su naši đaci izuzetno vešti i upoznati sa finansijskim instrumentima i pojmovima.”

Pokretač Evropskog kviza novca je Evropska bankarska federacija u saradnji sa svojim članicama, bankarskim udruženjima iz tridesetak evropskih zemalja. Prošle godine na nacionalnom nivou takmičenja učestvovalo je više od 600 učenika iz Srbije, odnosno oko 150 osnovnih i srednjih škola.

Više informacija može se pronaći na vebsajtu UBS-a: https://www.ubs-asb.com/korisnici-finansijskih-usluga/finansijska-edukacija/evropski-kviz-novca

Tags
Back to top button