Kako je virus korona okrenuo singapursku DBS banku ka bankarstvu bez kontakta – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Kako je virus korona okrenuo singapursku DBS banku ka bankarstvu bez kontakta

Kako se virus korona i dalje širi, singapurski DBS zacrtao je niz digitalnih mera kojima je cilj da omoguće svojim poslovnim klijentima bankarstvo bez kontakta.

Banka – koja je ranije ovog meseca morala evakuisati 300 zaposlenih nakon što je jedan njen radnik zaražen virusom – kaže da će nove mere, zajedno s opcijama za smanjenje finansijske likvidnosti, pomoći kompanijama da se bolje nose sa situacijom.

Digitalizovala je 11 uobičajenih procesa finansiranja trgovine radi smanjenja oslanjanja na fizičke kontakte i nudi klijentima 50 besplatnih brzih transakcija mesečno kako bi umanjili potrebu za fizičkim postupkom provere. U međuvremenu, kako bi pomogla osposobljavanju ljudi o tome kako koristiti digitalne alate, banka pokreće webinare i prilagođene seminare kao i digitalizaciju svojih kurseva za obuku DBS SME Academy.

MSP kupci se takođe mogu putem Interneta prijaviti za kratkoročni zajam bez kolaterala do 50 000 USD za pomoć u likvidnosti tokom krize, što pogađa lance snabdevanja, potražnju kupaca i novčani tok.

Tan Su Shan, šef grupe za institucionalno bankarstvo DBS, kaže:“I kratkoročni paketi za finansiranje i dugoročni planovi digitalnog prihvatanja koji su sada dostupni klijentima pomoći će kompanijama u njihovim neposrednim potrebama za novčanim tokom i njihovim dugoročnijim naporima na digitalnoj transformaciji koji bi se trebali nastaviti čak i usprkos ekonomskim teškoćama”.

Tags
Back to top button