Brnabić zadovoljna ekonomskom stabilnošću Srbije – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Brnabić zadovoljna ekonomskom stabilnošću Srbije

Premijerka Ana Brnabić, povodom dvogodišnjice rada Vlade Srbije, izjavila je danas da nije bilo lako sprovesti sve reforme i dodala da je zadovoljna rezultatima koji je njen tim postigao, a naročito što su uspeli da sačuvaju makroekonomsku stabilnost.

Zadovoljna je, kaže, što su najteže mere fiskalne konsolidacije uspešno sprovedene, što je zaustavljeno bankrotstvo države i uspostavljena ekonomska stabilnost zemlje.

“Najveći legat prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić bilo je uspostavljanje ekonomske stabilnosti zemlje. Nama je bilo važno da zadržimo te zdrave osnove prethodne vlade i da na te zdrave osnove nadograđujemo nove stvari”, rekla je Brnabić za Tv Pink i dodala da je uspeh i snaga sadašnje vlade što sa predsednikom države rade kao tim.

Ističe da strane investicije u vrednosti od 3,5 milijarde evra nije bilo moguće ostvariti bez timskog rada predsednika i Vlade Srbije, dodajući da predsednik nije kršio Ustav time što je pozivao strane investitore da dolaze i investiraju u našu zemlju i promovisao Srbiju svuda u svetu.

Ocenila je da su u poslednje dve godine napravljeni najbolji uspesi, i istakla da je najveći iskorak napravljen u infrastrukturi jer je izgrađeno 150 kilometara auto-puteva.

Navodi da je posebno ponosna što je južni krak Koridora 10 završen, što je savladana Grdelica i što Srbija ima povezan put od Horgoša do Preševa.

Ističe da je ponosna i na investicije u zdravstvu, što je otvoren Klinični centar u Nišu, istakla da su trenutno radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, i najavila da su dobili zeledno svetlo za izvođača radova za Klinički centar Vojvodine.

Premijerka je rekla da je ovo prva vlada koja je zahvaljući ekonomskim merama prethodne vlade imala suficit u budžetu i da je mogla da investira u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje…

Tags
Back to top button