Dunav osiguranje u protekloj godini doniralo 120 miliona dinara za decu u Srbiji – Bankar.rs
KOMPANIJEOSIGURANJESVE VESTI

Dunav osiguranje u protekloj godini doniralo 120 miliona dinara za decu u Srbiji

Kompanija “Dunav osiguranje”, koja je prošle godine proslavila 45 godina uspešnog poslovanja, u protekloj godini donirala je više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci u Srbiji.

Kako je rečeno na današnjoj svečanosti, zahvaljujući sistemskom ulaganju u zajednicu, a pogotovo u najmlađe, “Dunav” je postao jedan od prvih nosilaca međunarodnog sertifikata IkuNet SR 10 u Srbiji.

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Kompanija je u 2019. godini podržala različite aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečije manifestacije.

U protekloj godini, kako je navedeno, “Dunav” je podržao više od 50 dečjih sportskih klubova, kao i regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo više od 100.000 dece u 148 mesta i gradova Srbije.

Predsednik Izvršnog odbora “Dunav osiguranja” Mirko Petrović istakao je da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju, te da će u 2020. godini ova ulaganja biti nastavljena programom društvene odgovornosti pod sloganom “Prijatelji od detinjstva”.

Petrović je ukazao na to da je “Dunav” u proteklih 45 godina u različitim državnim zajednicama i ekonomskim uređenjima bio i ostao lider na tržištu osiguranja.

“Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja. Različitim oblicima podrške najmlađima, u 2019. godini za decu Srbije izdvojili smo više od 120 miliona dinara, odnosno više od milion evra. U tesnoj saradnji saradnji sa Vladom Srbije, a u skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, nastavićemo izgradnju lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu”, naveo je Petrović.

Objašnjava da uvek deo dobiti koji Kompanija ostvaruje u društvenoj zajednici, treba da se vrati i privredi, klijentima i građanima društva u kojem kompanija posluje.

Petrović je naveo kao primer da je sport bio podržan i putem škola talenata, sa više od 1.500 polaznika, a donacijama za više od 250 škola, Kompanija je obezbedila bolje uslove za učenje i boravak 500.000 dece u Srbiji.

Umetnost je, dodaje, kao i sport, bila podržana i putem škola talenata koje broje više od 1.170 polaznika.

Ističe da je ta podrška bila vetar u leđa mnogim perspektivnim mladim ljudima, a kao primer naveo je podršku “Dunava”, danas “prvom reketu sveta” Novaku Ðokoviću, još 2005. godine.

Saradnja sa lokalnim samoupravama rezultirala je, kaže, podrškom brojnim dečjim manifestacijama, kao i zdravstvenim i kulturnim ustanovama koje su animirale 75.154 dece.

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, deci u brojnim ustanovama i školama širom Srbije, Kompanija je poklonila 4.200 novogodišnjih paketića.

U ovoj kompaniji ističu podršku i za decu svojih zaposlenih i navode podatak da je “Dunav” u 2019. postao bogatiji za 100 beba, dece svojih radnika.

Na svečanosti je istaknut jedan od značajnijih aspekata društveno odgovornog poslovanja Kompanije i saradnja sa projektom “S Tamarom u akciji” u okviru koje je, pored standardne podrške osiguranju obnovljenih domaćinstava, ove godine podržano renoviranje škola širom Srbije.

Tamara Grujić, autorka televizijskog projekta “S tamarom u akciji” navela je da sa “Dunavom” sarađuje 3 godine i da je za to vreme Kompanija osigurala 80 domova socijalno ugroženih porodica širom Srbije.

Grujić je podsetila na zajedničke društveno odgovorne projekte sa “Dunavom” navodeći da su u pitanju brojni projekti poput renoviranja hemato-ontološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, osnovnih škola…

Najavila je da će 24 porodice iz Vojvodine dobiti novi dom, a “Dunav” će im pokloniti paket osiguranja “čuvarkuća”.

Predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović zahvalila se na podršci “Dunava” ovoj organizaciji podsetivši da je više od 75.000 mališana podstaknuto u 2019. da se bave sportom zahvaljujući podšci najveće osiguravajuće kuće u Srbiji.

Izvor: Dnevnik

Tags
Back to top button