Voren Bafet: Dobro vreme da se jeftino kupe akcije – Bankar.rs
ANALIZEINTERVJUIIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Voren Bafet: Dobro vreme da se jeftino kupe akcije

Izvršni direktor Berkšir Hataveja Voren Bafet kazao je danas da bi ovo moglo biti dobro vreme da se kupuju akcije po nižoj ceni.

Bafet je u intervjuu za CNBC istakao da se dugoročni izgledi za biznis nisu promenili i sugerisao je investitorima da pri kupovini akcija razmišiljaju na duži rok.

Osim toga, Bafet je ukazao na to da ulagači ne bi trebalo da se povode za dnevnim vestima kada donose odluke u vezi sa trgovinom na tržištima akcija.

Iako su akcije danas na svetskim berzama oštro pale, na primer Dau Džons je izgubio više od 800 poena na otvaranju, Bafet je rekao: “To je dobro za nas. Mi smo neto kupac akcija, dugoročno gledano.”

“Većina ljudi čuva akcije, a trebalo bi da žele da tržište oslabi. Trebalo bi da žele kupovinu po nižoj ceni”, dodao je.

Da podsetimo, tržišta širom sveta prethodne sedmice su završila u stanju rastuće panike. Nije teško pronaći razlog: koronavirus nastavlja da se širi i postoje naznake da bi neke od najvećih svetskih ekonomija mogle da upadnu u recesiju, kada se efekti uzbune zbog virusa pomešaju s nekim njihovim slabostima od ranije

Cena zlata nastavila je danas da raste dostižući novu istorijski najvišu vrednost u evrima, funtama, švajcarskim francima i jenima

Širenje koronavirusa izvan Kine izazvalo je nesigurnost ulagača na svetskim tržištima, istovremeno snažno potiskujući naniže vrednosti akcija i cenu nafte.

I na Zagrebačkoj berzi je zabeležena rasprodaja nezapamćena još od afere Agrokor.

Tags
Back to top button