JP Morgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji – Bankar.rs
BANKEFinTechINOSTRANE BANKEINOVACIJESLIDERSVE VESTI

JP Morgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji

JPMorgan Chase & Co. planira da uđe u američko tržište digitalnog potrošačkog bankarstva u narednih nekoliko meseci, nudeći niz štednih i kreditnih proizvoda pod svojom robnom markom Chase, izvestio je Sky News pozivajući se na neimenovane izvore.

Div sa Wall Streeta pregovarao je sa regulatorima oko osiguranja potrebnih odobrenja za rad u ličnom bankarstvu u Velikoj Britaniji, izvestio je Sky. Nova će se usluga verovatno pojaviti kasnije ove godine, rekao je neimenovani izvor iz JPMorgana.

Fintech igrači poput Monzo Bank Ltd. i Starling Bank Ltd. privukli su milione kupaca koji traže alternativu tradicionalnim institucijama kao što su HSBC Holdings Plc i Barclays Plc.

Potencijalno lansiranje moglo bi dovesti i JPMorgan protiv internet banke u vlasništvu Goldman Sachsa. nazvane Marcus, koja je otvorena u Velikoj Britaniji 2018., iako je gradski izvor rekao Sky-u da JPMorgan planira da širi asortiman proizvoda. Očekuje se da će Marcus, koji nudi štedne račune, dodati još usluga jer povećava svoju prisutnost u Britaniji.

Žestoka konkurencija na ozloglašenom britanskom bankarskom tržištu možda već uzima svoj danak. Prošle nedelje je N26 GmbH, nemačka digitalna banka koju je podržao investitor Peter Thiel, objavila da se povlači iz Britanije nakon četiri godine. Kompanija je za svoje povlačenje krivila Brexit, no možda je razlog bio i u prenatrpanom tržištu. Još jedna nemačka digitalna banka, Fidor banka, takođe je prošle godine napustila UK.

Tags
Back to top button