Grave preuzima Svis osiguranje u Crnoj Gori? – Bankar.rs
KOMPANIJEOSIGURANJESVE VESTI

Grave preuzima Svis osiguranje u Crnoj Gori?

Grave osiguranje koje je u proteklom periodu sprovelo niz akvizicija u Bosni i Hercegovini, slične akcije preduzima i u Crnoj Gori.

Prema nezavničnim informacijama lista “Vijesti”, portal B92 prenosi da Grave cilja na preuzimanje Svis osiguranja, čiji je vlasnik 65,88 odsto akcija hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora a kojom gazduje firma Alfa invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.

Grave, koje nudi proizvode iz oblasti životnog osiguranja, kako piše list, u prvoj transakciji bi moglo da preuzme oko trećinu akcija Svisa čime bi steklo kvalifikovano učešće, a potom bi moglo da proširi biznis na neživotna osiguranja i otkupi preostale deonice.

“U pregovorima smo, ali još ništa konačno nije dogovoreno. Veliki broj akcionara Svisa je u pitanju”, rekao je nezvanično Vijestima izvor iz Gravea koji je u toku pregovora.

Grave osiguranje je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobilo 23. septembra 2004. godine. Ta osiguravajuća kuća u vlasništvu je austrijskog osiguravajućeg društva Grave sa sedištem u Gracu, 2017. godine je kupila za 1,39 miliona evra Merkur osiguranje, a pre dve godine je preuzela preostalu imovinu Atlas life, bankrotirane osiguravajuće kompanije iz Atlas grupacije biznismena s poternice Duška Kneževića.

U Bosni i Hercegovini Grave osiguranje je preko svoje dve podružnice preuzelo visočko VGT osiguranje, bijeljinsko Atos osiguranje, a nedavno je kupilo portfelj životnog osiguranja Dunav osiguranja.

Tags
Back to top button