Knežević: Obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije bivši radnici PKB mogu da traže na sudu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Knežević: Obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije bivši radnici PKB mogu da traže na sudu

Ministar privrede Goran Кnežević i predstavnici Državnog prvobranilaštva juče su predstavnicima Udruženja penzionera „Rit“, koji potražuju obeštećenje od 11 miliona evra za besplatne akcije PKB-a za koje su navodno bili uskraćeni kao bivši radnici tog preduzeća u proteklom periodu, predočili da takav zahtev „nema pravnog osnova i da poravnanje moraju da potraže na sudu“, saopštilo je Ministarstvo privrede.

U saopštenju se navodi da je „zahtev o vansudskom poravnanju bivših radnika PКB-a zasnovan na ugovoru koji je 2009. godine potpisao bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sa Republikom Srbijom o prenosu kapitala na Grad Beograd, čime je bivša gradska vlast direktno oduzela zaposlenima pravo na besplatne akcije“.

„Na poslednjem sastanku održanom u četvrtak u Ministarstvu privrede data je i konačna reč Državnog pravobranilaštva čime je Udruženju penzionera preostalo da u sudskom postupku traže prava koja su im 2009. godine oduzeta od strane ondašnje vlasti Grada Beograda“, navodi se u saopštenju koje je prenela Beta.

 

Tags
Back to top button