Izvršni direktor UniCredit banke glavni kandidat za preuzimanje čelne pozicije u HSBC – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Izvršni direktor UniCredit banke glavni kandidat za preuzimanje čelne pozicije u HSBC

Izvršni direktor italijanske UniCredit banke Jean Pierre Mustier jedan je od glavnih kandidata za čelno mesto u britanskoj banci HSBC, izvestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Mustier pregovara sa HSBC-om o preuzimanju dužnosti izvršnog direktora iako odbor britanske banke još nije doneo odluku i razmatra više kandidata, uključujući privremenog bančinog direktora Noela Quinna, piše američka agencija. Neimenovani upućeni izvor potvrdio je za Rojters Mustierovu kandidaturu. Ni u HSBC-u ni u UniCreditu nisu želeli da komentarišu Bloombergov izveštaj.

HSBC je prošle godine najavio da će izabrati stalnog izvršnog direktora u sledećih šest do 12 meseci. Ovog utorka izvestili su da planiraju temeljnu rekonstrukciju  poslovanja, uključujući prodaju imovine u vrednosti 100 milijardi dolara, smanjenje sektora za investiciono bankarstvo i promene u poslovanju u SAD-u i Evropi, koje će značiti ukidanje 35 hiljda radnih mesta u razdoblju od tri godine.

I Mustier se u protekle tri godine bavio restrukturiranjem, prodajući nenaplative kredite, smanjujući troškove i ograničavajući poslovanje banke na međunarodnom nivou. Francuski bankar je došao u UniCredit sredinom 2016. godine, podsjeća Rojters.

Izvor: Novac.hr

Tags
Back to top button