Bregzit u Holandiju doveo 140 kompanija – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Bregzit u Holandiju doveo 140 kompanija

Neizvesni efekti Bregzita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije, dodajući da je od referenduma o Bregzitu 2016. čak 140 kompanija otvorilo kancelarije u toj zemlji, a 78 ih je prošle godine potpuno prebacilo poslovne operacije u tu državu.

U izveštaju Agencije navodi se da zbog odsustva odgovora na mnogobrojna pitanja o budućnosti poslovnih odnosa Velike Britanije s Evropskom unijom raste neizvesnost u poslovnim krugovima iako je Britanija već izašla iz EU, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Prema zvaničnim najavama, Evropska unija i Velika Britanija trebalo bi da do kraja godine postignu saglasnost o međusobnim odnosima nakon Brexita.

Agencija je saopštila da su traju pregovori s predstavnicima 425 kompanija koji razmatraju mogućnost da zbog Bregzita prošire ili potpuno premeste poslovanje u Holandiju.

Firme iz Britanije, ali i iz SAD i Azije razmatraju restrukturiranje svojih evropskih operacija zbog još nejasnih efekata Brexita.

Tags
Back to top button