Mastercard otvara prvi evropski Centar za sajber bezbednost – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Mastercard otvara prvi evropski Centar za sajber bezbednost

MasterCard otvara svoj prvi evropski centar za sajber sigurnost, sarađujući sa telima za sprovođenje zakona i donosiocima politika na poboljšanju razmene obaveštajnih podataka i suzbijanju pretnji platnom ekosistemu u regionu.

Smešten u Vaterlou u Belgiji, u evropskom sedištu Mastercarda, centar je prvi takve vrste izgrađen izvan Severne Amerike.

Ovaj instrument će služiti kao jedinstveno središte sajber sigurnosti za region, radeći sa raznim nacionalnim centrima za cyber-obaveštajnu službu, industrijskim grupama, agencijama za sprovođenje zakona i centralnim bankama širom Evrope, uključujući ECB, ECCFI, Europol, FS-ISAC, Interpol, NBB i britanski NCA i NCSC.

“Finansijske usluge uvek će biti na vrhu ciljne liste napadača zbog ogromnog skupa podataka o klijentima i akreditiva pod našom odgovornošću”, kaže Havier Perez, predsednik Mastercard Europe. “Naš Evropski centar za sajber sigurnost poboljšava saradnju među ključnim organizacijama, kako bi se poslovni ljudi i pojedinci osećali sigurno prilikom razmene informacija na mreži.”

Mastercard pokreće privremeni centar ovog proleća.

Tags
Back to top button