Credit Agricole snažno povećao prihode u četvrtom kvartalu 2019. godine – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Credit Agricole snažno povećao prihode u četvrtom kvartalu 2019. godine

Credit Agricole, druga najveća francuska banka, nadmašila je očekivanja za kvartalni profit, podstaknuta snažnijim rezultatima svoje investicione banke.

Credit Agricole je poslednja koja je prijavila godišnje rezultate među francuskim bankama. BNP Paribas i Societe Generale revidirali su ili smanjili ciljeve profitabilnosti za 2020. godinu.

“Gledamo sa optimizmom na 2020. godinu. U svakom slučaju, u skladu smo sa ciljevima za 2022. godinu”, izjavio je izvršni direktor Filip Brasak.

Čista dobit porasla je za 65%, na 1,66 milijardi evra, što je iznad prognoze od 1,51 milijardu evra, pokazalo je Rojtersovo istraživanje četiri analitičara. Prihod je porastao za 5,5%, na 5,12 milijardi evra.

Osnovni prihodi od tržišta kapitala i investicionog bankarstva skočili su za 54,7%, vođeni snagom preuzimanja obveznica jer su tržišni uslovi postali povoljniji u odnosu na slabi četvrti kvartal pre godinu dana.

Prihod u francuskoj maloprodajnoj banci LCL porastao je za 1%, na 851 milion evra.

Brasak je rekao novinarima, komentarišući godišnje rezultate, da banka neće licitirati za poljsku filijalu Commerzbanke, mBank, niti za maloprodajne aktivnosti HSBC-a u Francuskoj, koje su trenutno na prodaji.

Tags
Back to top button