Italijanska DEPObank uvela EU u novu eru instant plaćanja – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Italijanska DEPObank uvela EU u novu eru instant plaćanja

Italijanska DEPObank prva je banka u Evropskoj uniji koja je omogućila trenutne transfere na indirektan način.

DEPObank je objavila aktivaciju prvog Payment Service Provider (PSP) za slanje i primanje instant transfera sa svim evropskim ugovornim stranama indirektno u skladu s odredbama zakonodavstva. Ovo je važna inicijativa jer stvara uslove za brzi rast tržišta i platnog ekosistema, kazao je Gino Gai, direktor platnog prometa DEPObank.

Prvi CPP (City Poste Payment) koji će uslugu pokrenuti ubrzo nakon uobičajenog testnog razdoblja je City Poste Payment.

Ova kompanija je predstavila novi brend Zibaldo s kojim će na bazi otvorene nove mogućnosti ponuditi buket inovativnih usluga. Putem aplikacije već se mogu izvršiti plaćanja i otvoriti račun, a uskoro će biti dostupne i poštanske, finansijske i osiguravajuće usluge.

U DEPObank kažu da uslugu trećim stranama omogućavaju po vrlo maloj ceni, blizu one koja se trenutno koristi za jednu od porodica aplikacija za plaćanja.

“Ponosni smo što smo prva banka koja je omogućila nebankarskog operatora i nastavila sa ulogom inovatora platnog ekosistema, a što postoji kako u našoj istoriji, tako i u našem DNK”, navode iz DEPObank.

Dodaju da do kraja godine, zahvaljujući novoj usluzi, planiraju povećanje udela nebankarskih dobavljača.
“Za nas je tržište sada zrelo za skok napred. Instant plaćanja u narednim godinama omogućiće niz inovativnih usluga koje će radikalno promeniti načine plaćanja koji se danas najviše koriste”, optimistični su u DEPObank, izveštava Indikator.ba.

Tags
Back to top button