Jedan od najvećih operatera u Srbiji menja ime: Vip odlazi u istoriju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Jedan od najvećih operatera u Srbiji menja ime: Vip odlazi u istoriju

Telekom Austrija ove godine završava, sa Srbijom, prelazak na jedinstvenu marku “A1”, najavio je u Beču direktor Telekoma Austrija (TA) Tomas Arnolder.

U Srbiji TA posluje pod markom VIP, koja će biti zamenjena sa “A1”, markom pod kojom ova kompanija posluje na svim tržištima.

Prelazak na novo ime sprovedeno je do sada na ostalim tržištima i u ovoj godini to će biti slučaj i sa Srbijom, preneo je Tanjug.

Strategija prelaska na jedinstvenu marku sprovodi se već dve godine. Obrt Telekom Austrija grupacije porastao je u prošloj godini za 2,9 odsto na 4,565 milijardi evra.

“Rastemo na svim tržištima i rastemo pre svega i u svim segmentima”, objasnio je Arnodler. Za tekuću godinu TA očekuje povećanje obrta za jedan do dva odsto.

Ukazao je da se beleži rast broja klijenata u mobilnoj telefoniji, ali na tržištu Bugarske sve je veći broj novih korisnika fiksne telefonije i kablovske televizije, a u Hrvatskoj i Srbiji postoji velika potražnja za internetom.

Od pre dve nedelje A1 u Austriji izašao je sa novim 5G tarifama i odgovarajućim uređajima, koji su, prema Arnolderu, odlično prihvaćeni.

Broj zaposlenih u grupaciji je prošle godine smanjen za 1,9 odsto i iznosi 18.344, a samo u Austriji pao je za 4,6 odsto na 7.625.

 

Tags
Back to top button