Kako da besplatno proputujete svetom i pritom zaradite – Bankar.rs
SVE VESTI

Kako da besplatno proputujete svetom i pritom zaradite

Ako su putovanja vaša životna strast, saznajte kako možete sebi to omogućiti bez plaćanja skupih turističkih aranžmana.

Mnoge profesije ili barem trenutni angažmani nude priliku da, dok radite, uz to često i putujete, a u tekstu su izdvojene samo neke od njih.

Blog o putovanjima

Ljudi sve više čitaju ovu vrstu blogova te ako volite javno da prenosite doživljaje sa putovanja, blog na ovu temu može doneti čak i zaradu. Kada sebe pozicionirate kao čitanog putopisca, možete dobiti priliku da vam putovanja postanu plaćena i da uz puno truda koji tome prethodi, na koristan način povežete posao i zabavu.

Postanite instruktor

Ako upražnjavate aktivnosti poput joge, pilatesa, alpinizma, skijanja, ronjenja, ovi avanturistički sportovi takođe se praktikuju i na turističkim destinacijama. Za prilagodljivu osobu, ovo može biti posao iz snova koji se obavlja širom sveta i uključuje stalna putovanja, navodi News 18.

Posao u okviru programa razmene

Sve je veći broj firmi koje nude posredovanje u ovom području pronalaženja zaposlenja. Koncept se sastoji u tome da osnovne troškove vašeg boravka pokriva poslodavac, a zauzvrat se od vas očekuje da radite dogovoreni broj sati tokom nedelje. Tip angažmana može varirati od rada na farmi, kućepazitelja, čuvanja beba pa do administrativnih poslova.

Rad u hostelu

Možete odabrati posao recepcionera, administratora ili raditi na održavanju reda u hostelu, a zauzvrat dobiti priliku da u njemu boravite tokom razdoblja zaposlenja. Ako uspete pronaći posao u mestu koje želite posetiti, eto prilike da osigurate besplatan smeštaj, a uz to i džeparac.

Kućepazitelj

Pretraživanjem interneta, odgovarajućim ključnim rečima za ciljanu destinaciju i tip posla, pronaći ćete i oglase onih koji bi unajmili osobu da im pripazi na kućanstvo dok su oni odsutni. Ovaj posao može biti postavljen i uže, i podrazumevati samo brigu o nečijem kućnom ljubimcu, ali svakako predstavlja dobru platformu za pružanje prilike onima koji vole putovati, da troškove boravka pokriju radom na destinaciji.

Couch Surfing

Ova internet zajednica nudi priliku kontaktiranja lokalnog stanovništva koje je spremno da vas ugosti i dodeli vam besplatno njihov kauč za spavanje. Ipak zauzvrat, morate biti registrovni i ponuditi smeštaj nekom od zainteresovnih gostiju koji bi posetili lokaciju na kojoj vi živite.

Putujuće medicinsko osoblje

Ako je vaša profesija u području medicinskihnauka, ovo može biti jako isplativ posao koji nudi priliku za karijerno napredovanje, u situaciji gde celo vreme putujete i selite se s lokacije na lokaciju pružajući medicinsku negu onima kojima je to potrebno.

Izvor: Klix

Tags
Back to top button