Beograska berza: Indeksi zašli duboko u “crveno” – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Beograska berza: Indeksi zašli duboko u “crveno”

Indeksi Beogradske berze su zaključili trgovački dan znatno oslabljeni, pri čemu je snažan pad imala obična akcija Komercijalne banke, investiciona aktivnost je ostala prugušena, dok su državne obveznice zabeležile ponovo odlično trgovanje.

Na trgovanju je dominirao Metalac iz Gornjeg Milanovca sa prometom od 13 miliona dinara uz rast cene od 0,2 odsto na 2.100 dinara, dok je obična akcija Komercijalne banke registrovala pad od čak 10,5 posto na 2.949 dinara, našavši se na čelu liste gubitnika, a isprometovana je za 4,3 miliona dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je izgubila 1,2 posto vrednosti, spustivši se na 748 dinara, uz realizaciju od 3,3 miliona dinara, a prozivođač sredstava za zaštitu i prehranu bilja, Galenika Fitofarmacija, zadržao se na nivou od 2.800 dinara, uz trgovanje u iznosu od 0,7 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevonja je ostvarila promet od skoro 0,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.500 dinara, a prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris” je predvodila dobitnike sa rastom od 1,4 procenta na 5.728 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Tags
Back to top button