Revolut će zbog Bregzita prebaciti platni promet u Irsku i Litvaniju – Bankar.rs
FinTechINOVACIJESVE VESTI

Revolut će zbog Bregzita prebaciti platni promet u Irsku i Litvaniju

Londonska fintech kompanija Revolut će zbog Bregzita prebaciti upravljanje svojim platnim prometom iz glavnog grada Velike Britanije u Irsku i Litvaniju, rekao je izvršni direktor te kompanije britanskim medijima.

Revolut će svoju litvansku bankarsku licencu, dobijenu 2018. godine, koristiti za klijente u srednjoj i istočnoj Evropi. Kompanija će pokrivati ​​zapadnoevropske klijente izvan Irske, dok će se Velika Britanija biti ​​odvojena, rekao je izvršni direktor Revolutovog bankarstva Ričard Dejvis za The Telegraph.

“Bregzit je početni uzrok, ali je ujedno i odraz velikog apetita kupaca koji smo videli širom Evrope gde imamo milione kupaca i vrlo brzo rastemo”, rekao je Dejvis. “Kako smo u Evropi dosta rasli, činjenica da imamo više od jednog regulisanog subjekta za Evropu zaista je važna i dobrodošla”, dodao je Dejvis.

Kompanija ima više od 8 miliona kupaca.

Revolut, koji su 2015. godine u Londonu pokrenuli preduzetnici rodom iz Rusije Nikolaj Storonski i Vlad Jatsenko, započeo je nudeći usluge prepaid kartica za plaćanja u stranoj valuti. Nakon što je u Evropi dobila bankarske dozvole, kompanija sada nudi bankarske usluge poput tekućih računa, zajmova i prekoračenja računa.

Izvor: Seebiz

Tags
Back to top button