Citigroup predstavila besplatne robo-savetnike za klijente koji imaju depozite veće od 50.000 dolara – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Citigroup predstavila besplatne robo-savetnike za klijente koji imaju depozite veće od 50.000 dolara

Citigroup banka pravi novac za investitore pomoću novog digitalnog robo-savetnika koji je besplatan za klijente sa najmanje 50.000 USD depozita u banci.

To je prag potreban da bi se klijent kvalifikovao za paket prioriteta bankarskih usluga, koji će uskoro uključivati pristup automatizovanom programu ulaganja, prenosi CNBC.

Program funkcioniše kao većina robotskih savetnika: Korisnici odgovaraju na nekoliko pitanja koja se tiču rizika i vremenskih rokova investiranja, a softver ih stavlja u unapred pripremljeni portfolio ulaganja. Kupci sa Citi Prioriti ili višim statusom mogu koristiti program zvan Citi Vealth Builder za jedan besplatan portfolio; onima koji se ne kvalifikuju naplaćuje se naknada u iznosu od 0,55% imovine pod upravljanjem.

Citigroup je poslednja od šest najvećih američkih banaka koja je pokrenula robo-savetnike – JPMorgan Chase, Bank of America, Vells Fargo i Morgan Stanley su već pokrenule ovaj program.

Program koji će biti dostupan putem veb stranice banke i mobilne aplikacije smešta korisnike u jedan od šest portfolija sastavljenih od ETF-ova. Sami ETF-ovi nose naknade od 0,18% do 0,24%. Postoji minimalna investicija od 1.500 USD.

Citigroup, treća po veličini američka banka po imovini, se nalazi pod pritiskom za rast depozita i imovine pod upravom, dva ključna sastojka koja podstiču zaradu ove industrije.

Tags
Back to top button