UnionPay i PayPal najavili globalno partnerstvo – Bankar.rs
ANALIZEINOVACIJEMobilna placanjaSVE VESTI

UnionPay i PayPal najavili globalno partnerstvo

UnionPay International (UPI) i PayPal najavili su globalno partnerstvo u kojem će obe kompanije raditi zajedno kako bi ubrzale rast svojih mreža.

Kao deo sporazuma, PayPal je opredeljen da podrži prihvatanje UPI-a na globalnom nivou gde je PayPal prihvaćen – pružajući vlasnicima UnionPay kartica više izbora prilikom kupovine. Ubuduće će UPI istražiti mogućnosti za podršku PayPalovih trgovinskih i potrošačkih ambicija u Kini, piše Indikator.ba

“U PayPalu smo ponosni na ovaj značajan sporazum s UnionPay International-om i globalni uticaj koji on stvara za naše zajedničke kupce, nadovezujući se na naš status prve platforme za inostrana plaćanja licencirana za obradu internet plaćanja u Kini”, rekao je Džim Magats, potpredsjednik Global Payments-a u PayPal-u.

“Partnerstvo će UnionPay kupcima pružiti više izbora prilikom prekogranične kupovine i ima mogućnost doprinosa ukupnom rastu kineske e-trgovine. Takođe će pružiti PayPalu priliku za istraživanje mogućnosti proširenja PayPal-ovog digitalnog novčanika na fizičke maloprodajne lokacije gde je UnionPay prihvaćen u Kini ili inostranstvu”, dodao je Magats.

UnionPay kartice sada se mogu dodati u PayPal novčanike u Australiji, Filipinima, Singapuru, Južnoj Koreji i na Tajlandu. Tokom 2020. godine PayPal i UPI planiraju dodati više od 30 tržišta, što znači da će, nakon što UnionPay kartica bude dodana u PayPal novčanik, ovi vlasnici kartica imati mogućnost kupovine kod bilo kojeg od 24 miliona trgovaca širom sveta gdje je PayPal prihvaćen putem PayPal-a.

Kao deo sporazuma, PayPal i UPI takođe se obavezuju na saradnju u svrhu boljeg služenja zajedničkim kupcima i trgovcima u rastu digitalnih plaćanja u Kini i širom sveta. Ovo će uključivati ​​priliku za PayPal kupce širom sveta da koriste PayPal kod trgovaca gde je UnionPay prihvaćen.

Tags
Back to top button