Delta holding je zainteresovan za kupovinu Sava centra – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Delta holding je zainteresovan za kupovinu Sava centra

Delta holding je zainteresovan za kupovinu Sava centra, a da li će se to i ostvariti, videće se nakon što Grad Beograd otvori tender za taj kongresni centar, izjavio je potpredsednik te kompanije Živorad Vasić.

„Mi smo se za Sava centar spremali. Delta holding sve radi na naučnom, a ne emotivnom nivou. Zato smo zaposlili svetske stručnjake iz kongresnog turizma, koji su dali procenu šta je to što bi trebalo da se uradi kako bi Sava centar postao elitni kongresni centar“, kazao je on na konferenciji za novinare, prenosi Danas.

Kako je objasnio, poterebno je oko 75 do 80 miliona evra ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciuju Sava centra.

Dodao je da je strateški Sava centar bitan za turizam grada, ali smatra da je potrebno da se zna i da je nivo isplativosti poslovanja u takvom objektu, koji podrazumeva kongresne i kulturne sadaržaje, veoma mali.

„Po tim procenama, za investiciju koja je potrebna, taj novac bi se vratio u periodu izmedju 35 i 40 godina“, kazao je Vasić.

On je dodao da će sačekati objavu tendera, kako bi videli dalje korake.

Na prvom javnom konkursu Grada Beograda za javno-privatno partnerstvo u upravljanju Sava centrom pored Delte ponudu je dostavio i konzorcijum koji su činili Aerodrom „Nikola Tesla“, Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugom krugu niko nije dostavio obavezujuću ponudu.

Raspisan je i drugi javni poziv za strateško partnerstvo na koji se javio samo Delta holding, ali je ta ponuda ocenjena kao nezadovoljavajuća.

Nedavno je Grad Beograd najavio da će do kraja januara biti objavljen tender za prodaju Sava centra.

Procenjeno je da Sava centar sa zemljištem na kojem se nalazi vredi 108 miliona evra.

Tags
Back to top button