Vodafon otkazao podršku “Libri” – Bankar.rs
FOREXKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Vodafon otkazao podršku “Libri”

Telekomunikacioni gigant Vodafone postao je najnoviji pridruženi član koji je napustio Fejsbukov projekat digitalne valute Libra.

Telekomunikaciona kompanija nastavila je tako egzodus iz Fejsbukovog projekta stvaranja sopstvene kriptovalute, nakon što su Mastercard, Visa, eBay, Stripe, Mercado Paygo i booking.com krenuli prema izlazu u oktobru prošle godine.

Vodafone je izjavio da, uprkos želji da doprinese proširenju finansijske uključenosti, veruje da će njegovi napori bolje poslužiti usredotočujući se na sopstvenu platformu za plaćanja M-Pesa.

Librin šef za politike i komunikaciju Dante Disparte kaže da će, iako će se sastav članova Udruge vremenom menjati, dizajn upravljanja i tehnologije Libre osigurati da sistem plaćanja ostane elastičan“.

Kreirana u junu prošle godine, Libra privlači pažnju regulatora i političara koje zabrinjava narušavanje svetskog finanaijskog sistema od kompanije koja upravlja globalnom društvenom mrežom.

Prvobitna namera bila je da se Libra lansira u prvoj polovini 2020. godine, ali zabrinutosti koje su se pojavile verovatno će ovaj datum prolongirati.

Fejsbuk se takođe može suočiti s moćnom konkurencijom centralnih banaka koje su se udružile kako bi sprovele istraživanje o mogućnostima za digitalne valute podržane od centralne banke.

Izvor: SEEbiz/ BizLife

Tags
Back to top button