Microsoft napravio novi ugovor o preuzimanju Activision Blizzard-a – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Microsoft napravio novi ugovor o preuzimanju Activision Blizzard-a

Microsoft je podneo novi dogovor za preuzimanje Activision Blizzarda, nudeći niz ustupaka nakon što su regulatori u Velikoj Britaniji odbili njihov prvobitni predlog.

Američki tehnološki gigant je prvi put predložio kupovinu Activisiona vredan 69 milijardi dolara u januaru 2022. godine, ali se od tada suočio sa regulatornim izazovima u SAD, Evropi i Velikoj Britaniji.

EU odobrila Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda vrednu 69 milijardi dolara

U utorak je britanska uprava za konkurenciju i tržišta potvrdila da je blokirala prvobitni dogovor. Međutim, navodi se da su se Microsoft i Activision složili sa novim, restrukturiranim sporazumom, koji će CMA sada istražiti sa rokom za odluku do 18. oktobra.

Microsoft prvi put predložio kupovinu Activisiona vredan 69 milijardi dolara u januaru 2022. godine
Tehnološki gigant iz Redmonda predviđa da bi pregled mogao biti završen pre ovog vremena, rekao je predsednik Microsofta Bred Smit u izjavi od utorka.

Prema restrukturiranom ugovoru, Microsoft neće sticati prava na oblak za postojeće Activision PC i konzolne igre, niti za nove igre koje je Activision izdao tokom narednih 15 godina, saopštio je CMA. Umesto toga, ova prava će biti ustupljena francuskom izdavaču igara Ubisoft Entertainment pre Microsoftove akvizicije Activision-a, dodao je CMA.

Akcije Ubisofta su porasle za više od 4 odsto u ranoj evropskoj trgovini.

Blic

Tags
Back to top button