E-trgovina u Nemačkoj u 2019. iznosila rekordnih 72,6 milijardi evra – Bankar.rs
SVE VESTI

E-trgovina u Nemačkoj u 2019. iznosila rekordnih 72,6 milijardi evra

Nemačka agencija za e-trgovinu i prodaju na daljinu (BEVH) saopštiila je da je sektor e-trgovine (uključujući PDV) u Nemačkoj tokom 2019. godine iznosio 72,6 milijardi evra, što je više za 11,6 odsto u odnosu na 2018. kada je iznosio 65,1 milijardi evra.

Direktor BEVH-a Kristof Venk-Fišer je izjavio da je, prema tome, prošla godina bila rekordna po pitanju e-trgovine u Nemačkoj.

Istakao je takođe kako je već odavno postalo jasno da je digitalna trgovina lokomotiva maloprodaje u današnjem svetu.

Iz BEVH-a procenjuju da će sektor e-trgovine u Nemačkoj ove godine porasti za oko 10 posto i dostići brojku od 80 milijardi evra.

Kupovina preko interneta može biti najbrži i često najjeftiniji način kupovine određenog proizvoda. Trgovina putem interneta se smatra najprofitabilnijim oblikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova. Najveća evropska tržišta e-trgovine su Nemačka, Velika Britanija i Francuska.

Ova tri tržišta zajedno ostvaruju više od polovice potrošnje putem e-trgovine u Evropi.

Prekogranično poslovanje se takođe i dalje povećava, kako u Evropi tako i izvan nje.

Najveći postotak potrošača koji kupuju putem e-trgovine iz inostranstva nalazi se u nordijskim zemljama, dok potrošači iz Velike Britanije, Nemačke i Belgije kupuju iz inostranstva kako bi imali pristup novim proizvodima iz svih krajeva sveta.

Izvor: N1

Tags
Back to top button