Srbija će tražiti podršku od kineske Exim banke za sprovođenje novog investicionog plana – Bankar.rs
ANALIZEBANKEINOSTRANE BANKEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Srbija će tražiti podršku od kineske Exim banke za sprovođenje novog investicionog plana

Srbija planira da traži podršku kineske Exim banke za sprovođenje plana ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu 2020-2025, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

“Exim banka finansira neke od najvećih projekata u Srbiji, uključujući izgradnju autoputa Miloš Veliki, beogradskog obilaznog puta i brze železnice Beograd-Budimpešta. Želimo da nastavimo ovu saradnju na projektima koje planiramo da realizujemo u okviru novog investicionog ciklusa “, rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost u petak.

Tokom sastanka sa zamenikom direktora Odelenja za državne kredite Exim banke, Zhu Iing, Mihajlović je razgovarala o projektima izgradnje puta Koridora Fruskogorskog, deonice autoputa Beograd-Surčin, autoputa Iverak-Lajkovac i remonta železničke linije Beograd – Nišk, saopštilo je ministarstvo za infrastrukturu.

Exim banka je spremna da nastavi saradnju sa Srbijom u oblasti saobraćajne infrastrukture, rekao je Iing na sastanku, navodi se u saopštenju za javnost.

Prošlog meseca premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je da vlada planira da investira u vrednosti od 14 milijardi evra (15,5 milijardi dolara) kako bi stimulisala ekonomski rast zemlje do 2025.godine.

Tags
Back to top button