Krešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke AD Podgorica – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Krešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke AD Podgorica

Krešimir Barić, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d, novi je član Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica. Njegov mandat je počeo 1. januara, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore.

Barić u Odboru direktora Erste banke nasleđuje Slađanu Jagar, koja se na svoj zahtev povukla sa funkcija s prvim danom 2020.

Krešimir Barić radi u Erste&Steiermärkische Bank d.d. od 2006. godine, a na mesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovodećim pozicijama u oblasti računovodstva i kontrolinga.

U Erste&Steiermärkische Bank d.d. je zadužen za Sektor računovodstva i kontrolinga, Sektor upravljanja aktivom i pasivom, Kancelariju za ekonomska istraživanja, Kancelariju za poreze.

Godinu dana je proveo u Erste Grupi u Beču, na funkciji rukovodioca upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gde je stekao dodatno međunarodno iskustvo.

Osim toga, učestvovao je u rotacionim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomista i aktivno se služi engleskim i nemačkim jezikom.

Tags
Back to top button