HD-WIN u vlasništvu Telekoma Srbije preuzima MYD Sports iz Švajcarske – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

HD-WIN u vlasništvu Telekoma Srbije preuzima MYD Sports iz Švajcarske

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji HD-WIN, u vlasništvu Telekoma Srbije, preuzimanje švajcarske firme MYD Sports, koja se bavi veleprodajom prava na emitovanje sportskih događaja i takmičenja.

“Analizirajući potencijalne horizontalne efekte ove koncentracije, Komisija je zaključila da njena realizacija neće izazvati negativne efekte na relevantnom tržištu”, navodi Komisija za zaštitu konkurencije.

Kako se navodi u odluci Komisije, HD-WIN će kupiti 63,24 odsto akcija MYD, a ostatak će kupiti druga firma iz Telekom grupe, LINK2YU Network sa sedištem u Austriji.

HD-WIN se bavi kablovskim telekomunikacijama preko TV kanala Arena Sport i nosilac je prava za emitovanje sportskih kanala na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Hrvatske.

Takođe ima i 100 odsto udela u kapitalu privrednog društva EURONEWS d.o.o. Beograd, koje je registrovano za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa.

MYD Sports je svojevremeno bio vlasnik devet odsto udela u kompaniji HD-WIN, ali je ta firma danas 100 odsto u vlasništvu Telekoma.

Na svom sajtu MYD kao partnere i klijente navodi Sportklub, televiziju O2, Olimpijski komitet Srbije i košarkašku ABA ligu.

Telekomu je 2019. odobrena kupovina kompanija Polaris Media, Vizija, Limes, JM Oskar, EXE NET, Telemark, SAT TV Meteor, BPP ING, SRB Digital i Charlie Plus.

Kompaniji Mtel iz Bosne i Hercegovine, koja je u vlasništvu Telekoma, prošle godine odobrena je kupovina kompanije Financ, koja se bavi posredovanjem u prodaji i dsitribuciji usluga Telekoma u Bosni.

Telekom je 2019. i 2018. godine kupio operatere Radijus Vektor i Avcom. U 2018. obavljena je i najkontroverznija akvizicija Telekoma – kupovina Kopernikus Technology za 195 miliona evra od poljskog investicionog fonda Abris i biznismena Srđana Milovanovića.

Nakon ovoga, Srđan Milovanović kupio je TV stanice sa nacionalnom frekvencijom O2 i Prva.

Izvor: Nova ekonomija

Tags
Back to top button