Blockchain će u 2020. godini biti najtraženija veština – Bankar.rs
ANALIZESAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Blockchain će u 2020. godini biti najtraženija veština

Blockchain će biti najtraženija veština u 2020. godini, pokazalo je novo istraživanje društvene mreže LinkedIn.

Tek što je stigao na LinkedInov godišnji popis najtraženijih veština pri zapošljavanju, blockchain je zauzeo sam vrh liste najtraženijih veština u 2020. godini, navodi se u postu LinkedIn Learning.

U 2019. godini blockchain je prestigao veštine kao što su cloud computing, analitičko zaključivanje, veštačku inteligenciju (AI) i dizajn korisničkog iskustva (UX), te tako postao najtraženija veština među globalnim poslodavcima 2020. godine.

Konkretno, potražnja veština koje traže poslodavci merena je utvrđivanjem veština navedenih na LinkedIn profilima ljudi koji su zaposleni. Analiza je uključivala samo gradove čijih je barem 100.000 stanovnika aktivno na LinkedInu.

Za razliku od ‘soft skills’, ‘hard skills’ se odnose na veštine koje uključuju sposobnost zaposlenih da obavljaju određeni zadatak i uključuju specijalizovano znanje i tehničke sposobnosti kao što su razvoj softvera, poresko računovodstvo ili pravne stručnjake. Sa druge strane, ‘soft skills’ su veštine koje se više odnose na način na koji se ti zadaci obavljaju – kako se zaposleni prilagođavaju, sarađuju, rešavaju probleme i donose odluke.

LinkedIn je uveren kako je pred blockchainom svetla budućnost. LinkedIn je istakao ogroman potencijal blockchain tehnologije u smislu pružanja efikasnosti troška i vremena, sigurne i decentralizovane metode praćenja transakcija svih vrsta.

Naglašeno je da brojne napredne svetske kompanije kao što su IBM, Oracle, JPMorgan, Amazon, te LinkedIn i Microsoft aktivno primenjuju tu tehnologiju. U istraživanju se podstiče svesnost o važnosti blockchain tehnologije.

Blockchain se odmakao od nekad nepoznatog sveta kriptovaluta kako bi postao poslovno rešenje u potrazi za problemima. Što znači da ne morate nuditi finansijske usluge da biste tražili nove zaposlene koji imaju iskustvo s blockchain tehnologijom.

Tags
Back to top button