Bankari: Građanima omogućiti otvaranje računa video pozivom – Bankar.rs
ANALIZEBANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Bankari: Građanima omogućiti otvaranje računa video pozivom

Udruženje banaka BiH smatra da građanima Bosne i Hercegovine, koji to žele, treba omogućiti otvaranje računa u komercijalnoj banci ili obavljanje neke druge usluge putem video-poziva.

Ovakav predlog bankara iznet je u Beloj knjizi Udruženja banaka BiH, u kojoj je sastavljen predlog mera za poboljšanja usluga banaka prema klijentima, piše “Večernji list”, izdanje za BiH.

“U digitalnom svetu, u kojem trenutno živimo, neposredni kontakt nije nužan kako bi se ostvarila odgovarajuća interakcija koja po kvalitetu ne zaostaje u odnosu na neposredni kontakt”, ističe se u predlogu mere Udruženja banaka BiH.

Tehnološka dostignuća, kako se navodi, pružaju mogućnost da se s većom preciznošću identifikuju osobe preko aplikativnih rešenja u odnosu na neposredni kontakt, s obzirom na to da su sistemi u mogućnosti da upoređuju biometrijske karakteristike sa ličnih dokumenata s biometrijskim karatkeristikama sagovornika.

Ovakvim pristupom, za koje u BiH ne postoji zakonsko rešenje, klijentima bi se omogućila ušteda vremena, kao i otvaranje računa onima koji objektivno nisu u mogućnosti da dođu u banku, poručuju bankari.

Izvor: Biznis.ba

Tags
Back to top button