Tehnološki tajkun deli milijarde šakom i kapom – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Tehnološki tajkun deli milijarde šakom i kapom

Mogul internet kupovine Jusaku Maezava podeliće milijardu jena (oko devet miliona dolara) među korisnicima Tvitera.

Ovi srećnici će završiti s milion jena svaki (otprilike po 9.100 američkih dolara).

U najavi na Jutjubu, tehnološki tajkun nazvao je ovo “ozbiljnim socijalnim procesom” kako bi se utvrdilo kakav uticaj milion jena može imati na život neke osobe. U videu koji objašnjava takmičenje, Maezava je apelovao na kandidate da novac koriste “kako žele” i da odgovore na redovne upitnike o tome kako ga koriste, piše Biznisinfo.ba.

Gotovo svi su imali pravo da dobiju deo bogatstva Maezave. Sve što su trebali da učine jeste da se pridruže Tviteru i podele, odnoso ritvituju njegovo obaveštenje pre ponoći 7. januara.

Više od četiri miliona ljudi poslušalo je njegov poziv i retvitovalo. Pobednici će biti izabrani lutrijom, odnosno slučajnim odabirom, a Maezava će ih lično obavestiti direktnom porukom u roku od dva do tri dana.

Maezava je rekao i da će nakon toga kontaktirati srećne dobitnike i pitati kako je dobijen novac uticao na njihovu sreću. On je pozvao stučnjake za društvene nauke da pomognu u analiziranju rezultata eksperimenta.

Bogatstvo ovog Japanca procenjuje se na dve milijarde dolara. Kontroverzni bogataš je ujedno rok muzičar, kolekcionar umetničkih dela, a planira da turistički poseti Mesec, navodi Biznisinfo.ba.

Tags
Back to top button