Bitkoin može „vrlo lako“ dostići 50.000 dolara u 2020. godini – Bankar.rs
FOREXINTERVJUIKRIPTOVALUTESVE VESTI

Bitkoin može „vrlo lako“ dostići 50.000 dolara u 2020. godini

Bitkoin (BTC) može „vrlo lako“ da dostigne 50.000 dolara tokom 2020. godine, rekao je medijima izvršni direktor jednog preduzeća za kriptovalute.

Antoni Trenčev, šef platforme za pozajmljivanje bitkoina Nexo.io, je rekao da je rast cena bitkoina od njegovog osnivanja bio potpuno drugačiji od ičega što je ikada viđeno.

“To je neverovatno sredstvo koje nije povezano sa ukupnim tržištem”, rekao je Trenčev.

On je dodao da je putovanje bitkoina do 20.000 dolara podsećalo na nemačku hiperinflaciju posle Prvog svetskog rata:

“Donosi sistematične asimetrične prinose i jedino što smo videli slično ovom je bio porast američkog dolara u odnosu na nemačku marku 1920.-ih godina.”

Na pitanje koliko bi BTC/USD par mogao porasti ove godine, Trenčev je predvideo 50.000 dolara.

Trenčev je komentarisao dok je bitkoin u petak počeo da raste prema dolaru uprkos nizu nedavnih upozorenja da će pad cena biti nastavljen.

Kako je objavio Cointelegraph, pad je usledilo nakon ponovne geopolitičke nesigurnosti nakon što je američki predsednik Donald Tramp naredio napad, u kojem je ubijen visoki iranski general u iračkoj prestonici Bagdadu.

Međutim, dugoročnije analize i dalje predviđaju da je bitkoin u padu pre nego što krene nagore. Prepolovljavanje, koje mnogi investitori dugo očekuju, trebalo bi da katalizuje preokret, kažu oni.

Tags
Back to top button