Rodić: Ne očekuje se skok cena nekretnina – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Rodić: Ne očekuje se skok cena nekretnina

Cene nekretnina u Srbiji će u ovoj godini najverovatnije ostati na sadašnjem nivou i ne očekuje se veći rast, kažu u Građevinskoj komori Srbije.

Potpredsednik Građevinske komore Goran Rodić navodi da ima dosta završenih objekata u kojima struktura nekretnina nije tako povoljna, imajući u vidu da se sada traže manji stanovi.

“Imamo dosta završenih objekata, ali struktura nekretnina nije tako povoljna za ono što se traži, a traže se manji jednosobni, jednoiposobni i dvosobni stanovi. Cene nekretnina u ovoj godini ostaće na ovom nivou, možda u zonama gde je veća potražnja bude neki manji skok ali će biti identične kao u 2019. godini”, rekao je Rodić za Tanjug.

Ističe da su stanovi tržišna kategorija i da kada ima više stanova i cene padaju, mada dosta toga zavisi od kreditne moći građana.

Na Međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina održnoj prošlog meseca u Beogradu rečeno je da tržište nekretnina u Jugoistočnoj Evropi nastavlja da raste brže nego što se to očekivalo, i da je sve veća potražnja za izgradnjom modernih kancelarija i maloprodajnih objekata.

Senior direktor odeljenja za procene vrednosti u JIE u kosultantskoj kući za nekretnine CBRE Nebojša Nešovanović rekao je tada Tanjugu da se što se tiče cena nekretnina, očekuje da će rast usporiti ove godine.

“Ne može se očekivati pad, očekujemo jaku tražnju i nadamo se da će zbog povećane ponude cene usporiti sa rastom. Cilj je da usporimo rast cena, pa tek onda da pričamo o padu”, naglasio je on.

U narednih godinu dana, nada se da će rast cena usporiti i da će se tržište stabilizovati, a tek za oko dve godine očekuje korekcije. Najveća potražnja je za nekretninama na Novom Beogradu, i može se očekivati da će se najviše graditi tu, naročito u Bloku 65.

Tags
Back to top button