Niče nova Deltina poslovna zgrada – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Niče nova Deltina poslovna zgrada

U bloku 19 na Novom Beogradu, jednom od najatraktivnijih poslovnih kvartova u Beogradu, ovih dana aktivno je još jedno gradilište.

Zgrada poznata kao Impuls Hol već je srušena, a na njenom mestu priprema se teren za izgradnju nove, piše B92.

“Mi smo početkom decembra počeli izgradnju poslovne zgrade Delta House”, kaže Zorana Burlić, generalna direktorka kompanije Delta Real Estate.

“Ona će biti poslovno sedište Delta Holdinga, ali i kompanija koje nam se pridruže. Za izdavanje je predviđeno pet spratova, odnosno oko 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora”, kaže Burlić.

Ukupna površina Delta House iznosi 23.000 kvadrata, a investicija je vredna oko 40 miliona evra.

“Iako u Beogradu vidimo dosta aktivnih gradilišta, prestonici i dalje nedostaje kvalitetnog poslovnog prostora, pre svega onog A klase. Predstavništva velikih globalnih kompanija, kao i uspešne domaće kompanije žele vrhunski office za svoje zaposlene, taj prostor podrazumeva parking prostor, a sve više se očekuje da ima i dodatne sadržaje. Mi za Delta House kažemo da će biti mnogo više od radnog prostora, on je zapravo vrsta životnog stila za ljude koji u njoj rade”, ističe ona, prenosi B92.

Dodatni sadržaji u slučaju ove zgrade podrazumevaju restoran, teretanu, prostor za odmor i opuštanje zaposlenih. Kvalitet zgrade čine i svi ekološki sertifikati, jer i to sve više postaje uslov koji pri izboru poslovnog prostora postavljaju društveno odgovorne kompanije.

“Veliki građevinski projekti, kakav je ovaj, imaju presudan uticaj na tržište. Najpre, u fazi gradnje oni pokreću građevinsku operativu, zapošljavaju na gradililštu oko 700 ljudi i to je svakako značajno za domaću građevinsku industriju. Izvođač na ovom projektu je domaća firma, Energoprojekt. U kasnijoj fazi eksploatacije, zgrade poput Delta House predstavljaju standard na tržištu i zadaju parametre za sve buduće investitore i graditelje. Kada pogledate Blok 19, u njemu ćete videti hotel Crowne Plaza, Generali kulu, Delta House, pored je zgrada Banke Intesa, to je zaista jedan poslovni kvart kakvom nema premca u Beogradu i prema kome se svi moraju upravljati”, kaže Burlić.

“Prvi sledeći projekat koji započinjemo u Srbiji biće šoping mol Delta Planet u Nišu. U toku je priprema terena i njegova gradnja počeće već u januaru. Sem toga, u planu imamo izgradnju Delta Centra na Novom Beogradu i u njegovom sastavu treba da bude prvi hotel InterContinental u Beogradu. Naš najveći projekat je Delta Planet na Autokomandi u Beogradu, čija je vrednost oko 250 miliona evra. Ovo je projekat za koji već dugo čekamo odgovarajuće dozvole i čim se uslovi steknu mi smo spremni da započnemo sa gradnjom. Spremni su i projekti i finansiranje ove investicije”, otrkiva Burlić.

Tags
Back to top button