Ko će voditi To Montenegro? Zvanična odluka danas, ali ime već poznato – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ko će voditi To Montenegro? Zvanična odluka danas, ali ime već poznato

Predrag Todorović, koji je više od decenije u evropskoj avijaciji, biće imenovan za izvršnog direktora nove crnogorske avio-kompanije To Montenegro.

Kako piše podgorički Dan, iz Ministarstva finansija najavljivano je da će Vlada Crne Gore konačnu odluku o imenovanju izvršnog direktora i borda direktora nacionalnog avio-prevoznika doneti danas.

“Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države. O predlogu liste kandidata vlada će odlučivati na sednici koja je zakazana za četvrtak, 4. februar”, naveli su iz Ministarstva finansija.

Dnevni list Dan tvrdi da će, prema informacijama kojima raspolaže, za izvršnog direktora biti imenovan Predrag Todorović, koji je od 2010. do 2018. radio u Pro skaj Frans, kompaniji koja iznajmljuje avione u celom svetu.

Od 2018. je u firmi “Sitizen plejnu” koja ima platformu za prodaju sedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata, služeći se softverima koji traže prazna mesta i nude na internetu. Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao do izvršnih funkcija, a na svom Linkedin profilu je naveo i da se bavio vaterpolom.

Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, prema informacijama Dana.

List takođe navodi da je iz izvora bliskih vladi saznao i da će jedan od članova borda biti stranac, te da je reč o državljaninu Italije koji je poslao poslovnu biografiju na konkurs za izbor članova odbora direktora nove kompanije. U novoj avio-kompaniji, dodaje Dan, neće biti političkih kadrova.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da su u Komisiji koja je birala kandidate za članove borda i izvršnog direktora bili ministri: Milojko Spajić (finansije), Jakov Milatović (ekonomski razvoj), Tamara Srzentić (javna uprava) i Mladen Bojanić (kapitalne investicije).

U tekstu se dodaje da problemi u Montenegro Erlajnsu ne prestaju, te da je račun tog preduzeća blokirala i Međunarodna institucija za telekomunikacije u avijaciji (SITA) zbog duga od preko 100 hiljada evra, što dodatno komplikuje plan MA da obnovi letove, kako ne bi izgubio licence i slotove.

Zbog problema sa SITA, Montenegro Erlajns, prema pouzdanim informacijama Dana, neće poleteti do 20. februara, kako je bilo planirano. Preduslov za poletanje je da plate taj dug.

Tags
Back to top button