Vlada usvojila Predlog zakona o poreklu imovine – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Vlada usvojila Predlog zakona o poreklu imovine

Vlada Srbije usvojila je na jucerašnjoj sednici Predlog zakona o poreklu imovine i uputila ga skupštini na dalje razmatranje, kao i Strategiju razvoja vešštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2025. godine, saopštila je nakon sednice premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da se na taj zakon decenijama čekalo i da su mnogi najavljivali njegovo donošenje, ali nije bilo političke volje da se to pitanje reši.

“Očekujem dobru i otvorenu raspravu u skupštini Srbije o tome i srećna sam zbog toga, ovo je poruka da je Srbija drugačija zemlja i da postoji politička volja da se stvari menjaju, da su zakoni jednaki za sve i da nema privilegovanih i povlašćenih. Odnosiće se podjednako na sve građane Srbije”, rekla je Brnabić.

Kako je objasnila, Predlogom zakona predviđeno je da bude oformljena posebna jedinica u Poreskoj upravi i to telo proveravaće svakoga, pre svega političare i političku elitu, a zakon će se odnositi na sve čija je imovina u nesrazmeri sa prihodima, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na pitanja novinara, ona je rekla da je Predlog zakona upućen skupštini po redovnoj proceduri i da veruje da će se uskoro naći na dnevnom redu.

Tags
Back to top button