AIK banka donirala pola miliona dinara Matematičkoj gimnaziji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSVE VESTI

AIK banka donirala pola miliona dinara Matematičkoj gimnaziji

AIK banka je donirala 500.000 dinara Matematičkoj gimnaziji na donatorskoj večeri koja je organizovana u Beogradu, saopštila je ta banka.

Pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK banke Periša Ivanović je rekao da ta banka kontinuirano učestvuje u hzmanitarnim akcijama i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka deci i mladima.

“I ove godine odlučili smo da ostanemo dosledni svojoj tradiciji da pomažemo i učestvujemo u različitim humanitarnim aktivnostima, zato sada ova donacija ide u ruke ovih vrednih i talentovanih učenika. Nastavićemo i u narednoj godini istim tempom i nadamo se da ćemo obuhvatiti što veći broj ustanova i institucija kojima je naša pomoć potrebna”, istakao je Ivanović.

AIK banka je ove godine izdvojila više od 200.000 evra za različite društveno odgovorne aktivnosti u oblasti nauke, privrede i pomoći mladim ljudima, njihovom školovanju i istraživanju.

“Ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje je uvek potrebno, zbog toga bi velike kompanije trebalo što više da se udružuju kako bi svi zajedno poslali poruku da je školovanje značajan segment jednog društva. Naši učenici su veoma talentovani i vredni, što njihovi vrhunski rezultati i pokazuju, zato nam je posebno drago da je AIK banka odlučila da se opredeli za njih kada je ova donacija u pitanju, jer oni to zaista zaslužuju”, rekla je direktorka Matematičke gimanzije Mirjana Katić.

N1

Tags
Back to top button