Otvaranje nove kreditne kartice može poboljšati vaš ugled u banci – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEPlatne karticeSVE VESTI

Otvaranje nove kreditne kartice može poboljšati vaš ugled u banci

Vaša kreditna sposobnost može vam otvoriti mnoga vrata. Ona utiče na kamatnu stopu kredita ili odobrenja proizvoda u bankama. Kakvu ulogu onda igra otvaranje nove kreditne kartice?

Bez obzira na to želite li osigurati nisku kamatnu stopu na hipoteci ili dobiti najbolju dostupnu ponudu za sledeći kredit, dobar kreditni rejting je karta za uspeh.

Možda zato sumnjate da je otvaranje nove kreditne kartice loše za vaš rezultat. Međutim to je mit. Otvaranje kreditne kartice i njihovo odgovorno korišćenje može vam dugoročno poboljšati kreditni rezultat.

Sam čin otvaranja nove kreditne kartice ne bi trebao dramatično uticati na vašu kreditnu ocenu. Kada u početku otvorite karticu, možda ćete izgubiti nekoliko “bodova” ali ćete se brzo oporaviti ako na vreme izvršite uplate.

Dakle, otvaranje kreditne kartice i  odgovorno upravljanje njome može dovesti do većeg ugleda na duže staze. Pomoću nove kreditne kartice imate mogućnost pravovremenog plaćanja i održavanje niskog salda. To možete iskorisiti kao priliku za dokazivanje osobama koje vam odobravaju kredit.

Osim toga, ne utiče samo kreditna kartica na vaš kreditni rezultat, već i ostali faktori poput pravovremenih uplata, jer ako ne uplaćujete novac redovno, mogli biste se suočiti s manjim kreditnim skorom.

Na kreditni skor utiče i stopa korištenja kreditnih kartica, ali i starost računa. Što je kreditni račun stariji, više utiče na vašu kreditnu sposobnost, piše Klix.ba

Osim toga i više vrsta kreditnih računa može dovesti do većeg kreditnog skora. Na primer, hipoteka i dve kreditne kartice su različiti tipovi kredita. Kreditori vole videti raznolikost u vrstama kredita kojima možete efikasno upravljati.

Najvažniji deo odgovornog upravljanja kreditnim karticama je isplata bilansa svakog meseca u celosti. Ključno je korišćenje kreditnih kartica poput debitne kartice, što znači da nikada ne trošite više nego što možete da platite.

Drugi ključni aspekt odgovorne upotrebe kreditnih kartica jeste izvršavanje pravovremenih plaćanja. Preporučujemo postavljanje automatskog plaćanja, kako ne biste zaboravili na rok.

Tags
Back to top button