CG: Spojile se CKB i Podgorička banka, 200 radnika ostaje bez posla – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

CG: Spojile se CKB i Podgorička banka, 200 radnika ostaje bez posla

“Nakon spajanja, a počev od 2021. godine, oko 530 zaposlenih u centrali i 34 filijale nove CKB banke servisiraće klijente”, saopšteno iz CKB banke.

Nakon spajanja Crnogorske komercijalne banke (CKB) i Podgoričke banke do 200 radnika biće u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora dvEju banaka, saopšteno je danas iz CKB banke.

CKB banka, članica mađarske OTP grupe postala je u julu većinski vlasnik akcija Podgoričke banke koja je do tada bila u vlasništvu francuske Sosiete grupacije.

“Šest meseci nakon preuzimanja Podgoričke banke, menadžment OTP banke i odbori direktora CKB banke i Podgoričke banke razmotrili su i odobrili plan spajanja dve banke. Planirano je da će se u decembru 2020. godine dve banke spojiti i da će od tog momenta poslovati pod nazivom CKB banka. Nakon spajanja, a počev od 2021. godine, oko 530 zaposlenih u centrali i 34 filijale nove CKB banke servisiraće klijente, obezbeđujući punu pokrivenost svojom mrežom u gotovo svim gradovima Crne Gore”, kazali su iz CKB banke i dodali:

“U periodu nakon toga planirano je i otvaranje filijala na novim lokacijama kao odgovor na tražnju rastućeg tržišta. Uz to, pristupilo se izradi strateškog plana reorganizacije koji podrazumeva da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora obije banke. Proces optimizacije broja zaposlenih će u najvećem delu biti sproveden krajem 2020. i početkom 2021. godine”, kazali su iz CKB banke.

Nakon spajanja nova CKB banka, kako su objasnili, biće banka sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenim potrebama građana, kompanija i države.

“CKB banka biće inicijator dobre prakse, koji će pružiti svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije”, poručili su iz CKB banke

Tags
Back to top button