Banke prodaju više od 200 kuća u Vojvodini zbog dugova klijenata – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

Banke prodaju više od 200 kuća u Vojvodini zbog dugova klijenata

Više od dve stotine kuća s okućnicom na području Vojvodine trenutno se prodaje na portalu “Doboš”.

Kako piše Dnevnik, ove nekretnine prodaju banke jer vlasnici nisu namirili rate za kredite. Te nekretnine prodaju se prema Zakonu o izvršenju prema kojem se vrednost objekta utvrđuje u visini tržišne cene na dan procene, ali da na prvoj javnoj prodaji može biti umanjena trećinu i koštati 70 odsto procenjene vrednosti, dok na drugoj prodaji može biti upola jeftinija od procenjene vrednosti.
Najviše nekretnina, njih 25, prodaje se u Subotici. Potom sledi Novi Sad sa 16 kuća, zatim Pančevo gde na aukciju ide 13 kuća, a potom slede Sombor i Vršac, gde takvih nekretnina ima po devet. Ostale nekretnine su u Apatinu, Bačkoj Topoli, Bečeju, Vrbasu…
Za svega 10.000 evra može se kupiti kuća površine 117 kvadrata u Apatinu, koja se, inače, prodaje drugi put. Tržišna vrednost te nekretnine je procenjena na više od 2,3 miliona dinara, pa eto prilike za trgovanje, pogotovo što se u poslednje vreme o Apatinu sve češće priča kao o novoj turističkoj destinaciji u turističkoj privredi Srbije, zbog blizine Dunava i Specijalnog rezerevata prirode “Gornje Podunavlje”.
U istoj opštini u Svilojevu prodaje se za 15.000 evra kuća od 332 kvadrata s velikom okućnicom, odnosno uz kuću se naslanja njiva veća od tri ara i vinograd površine 1.320 kvadrata.
U Bečeju, banka takođe prodaje veliki posed – dva porodična objekta na jednoj parceli, od kojih veći ima 230 kvadrata, a drugi nepunih 40. Uz ta dva objekta za stanovanje su i tri pomoćne zgrade od deset do 132 kvadrata. Vrednost te nekretnine nije objavljena na “Dobošu” već je ostavljen kontakt-telefon.
Na području opštine Ada banke prodaju dve kuće, od kojih je jedna baš u varoši, a druga u Molu, koji je s Adom gotovo povezan. U Adi kuća površine 115 kvadrata i pomoćna zgrada od 44 kvadrata koštaju 14.450 evra, dok je kuća u Molu s okućnicom od 1,3 ara procenjena na 16.000 evra.
Već duže prodaje se kuća u Tovariševu, u opštini Bačka Palanka površine 67 kvadrata. O ceni nekrentine na “Dobošu” nema podataka već je ostavljen kontakt-telefon i navedeno da je prva prodaja bila zakazana početkom marta ove godine. Dugo se prodaje i kuća u Baču površine 118 kvadrata s pomoćnim objektom. Nekretnina je, kako se može videti na “Dobošu”, na prodaji od prošle godine. Nije navedeno koliko košta, već se potencijalni kupci upućuju na poverioca.
Među porodičnim kućama ima i onih gde se može boraviti tokom vikenda i godišnjih odmora i uz odmor baviti se i voćarstvom i vinogradarstvom. U Jasku, u iriškoj opštini, uz vikend-kuću od 64 kvadrata prodaje se i voćnjak površine 142 kvadrata. Koliko košta posed nije navedeno, ali je napisan kontakt-telefon poverioca. Isto u Irigu, ali u KO Krstašice, oglašena je po drugi put vikend-kuća od 33 kvadrata uz koju je njiva od 10,7 ari, koja košta 10.000 evra.
Autor: Dnevnik
Tags
Back to top button