Otvorene ponude za akcije Komercijalne banke – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Otvorene ponude za akcije Komercijalne banke

U roku previđenom javnim pozivom, u procesu tenderske prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, podnete su tri obavezujuće ponude, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo finansija.

Na jučerašnjoj sednici, Tenderska komisija Ministarstva finansija izvršila je otvaranje prispelih ponuda, u prisustvu ponuđača koji su podneli obavezujuće ponude u drugoj fazi tenderskog postupka za prodaju akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije.

“Predmet sednice i javnog otvaranja prispelih obavezujućih ponuda je da se konstatuje blagovremenost podnetih ponuda, kao i njihova potpunost – odnosno da ponude sadrže sve neophodne elemente propisane u ovoj fazi tenderskog postupka”, navelo je Ministarstvo finansija.

Radi transparentnosti procesa, ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili obavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju.

“Tenderska komisija je konstatovala da su prispele 3 (tri) ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom. Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za drugu, obavezujuću fazu tenderskog postupka”, rekli su u Ministarstvu finansija.

U narednim danima, kako je najavljeno, Ministarstvo će, uz asistenciju finansijskog savetnika, izvršiti analizu i ocenu pravovremeno dostavljenih obavezujućih ponuda, radi rangiranja istih.

Kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi, a podnosiocu najbolje rangirane ponude istovremeno će biti dostavljen i poziv da pristupi pregovorima.

Tags
Back to top button