Maduro obećao Božićni bonus: Po pola petro novčića za sve Venecuelance – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Maduro obećao Božićni bonus: Po pola petro novčića za sve Venecuelance

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je najavio da će ove nedelje Vlada uplatiti po pola petro novčića za venecuelanske penzionere i javne radnike kao božićni bonus.

Sa ukupno 4.500.000 penzionera i 3.500.000 javnih radnika, Maduro je u govoru 15. decembra rekao da očekuje da će ove nedelje isporučiti po pola petroa za više od 8 miliona Venecuelanaca. Ovo sledi na osnovu napomena koje je Maduro dao sredinom novembra.

Uz fiksnu vrednost od 60 dolara koju je utvrdila venecuelanska vlada, prosečni petro bonus koji će dobiti svaki Venecuelac biće ekvivalentan vrednosti od 30 dolara. Procenjuje se da će Vlada dati oko 240 miliona dolara, prema proceni koja je data za državnu kriptovalutu.

Maduro je odredio da će ove nedelje započeti “novu fazu ekonomske i socijalne zaštite” unutar venecuelanske ekonomije, pomenuvši isplatu polovine petroa Venecuelancima.

Predsednik je na direktan način izrazio da “Petro se gradi (…) skoro dve godine” i dodao da je “prvo što je učinio sa petro-om bilo da mu stavi 5 milijardi barela nafte kao podršku”, zaključujući da već proizvode te barele nafte da bi ih imali “samo za petro”. Međutim, kasnije je takođe spomenuo da već imaju „30 miliona barela nafte“ koji su deo „direktnog fizičkog materijalnog bogatstva koje održava petro za onoga ko to želi da zahteva“.

Maduro je takođe precizirao da je već potpisao sporazume sa “50.000 trgovaca u zemlji” da petro prihvate kao oblik plaćanja u njihovim ustanovama.

S obzirom na istoriju venecuelanske Vlade da nije ispunila obećanja vezana za petro, ​​Cointelegraph savetuje čitaoce da vestima o ovoj temi pristupe sa rezervom.

Tags
Back to top button