Milijarder koji ne želi više da zarađuje: Vreme cenim mnogo više nego naredni dolar – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Milijarder koji ne želi više da zarađuje: Vreme cenim mnogo više nego naredni dolar

Invesitor i vlasnik kluba Dalas Maveriks, Mark Kjuban, ima bogatstvo vredno 4,1 milijardu dolara i za njega je to dovoljno. Odlučio je da se ne trudi da zaradi još više novca jer ima važnijih stvari u životu.

“Davno sam prestao da se trudim da po svaku cenu zardim više novca. Imam dovoljno novca, sada svoje vreme cenim mnogo više nego naredni dolar”, rekao je Kjuban.

Njegov način razmišljanja se promenio kada je postao veoma bogat, odnosno kada je sa Todom Vagnerom prodao streaming servis koji su osnovali, Broadcast.com, kompaniji Yahoo za 5,7 milijardi dolara 1999. godine.

Prva stvar koju je uradio kada je postao milijarder, kako priznaje, bio je “mali goli milijarderski ples”. Nakon toga je shvatio koliko su druge stvari u životu važne.

”Pitao sam se koliko mi novca treba u životu, i shvatio da mi ne treba više nego što imam”, rekao je Kjuban.

Prema njegovim rečima, novac ne može kupiti sreću.

”Novac vam kupuje udobnost i lagodnost. Novac će vas sačuvati mnogo sresa u vezi s plaćanjem računa, ali vas neće učiniti srećnijim. Bio sam srećan i kada sam bio bez novca. Ako ste nesrećni kada ste švorc, novac to neće promeniti”, ističe milijarder, prenosi Biznis info.

S druge strane, ako ste srećni kada plaćate račun za računom, i iznenada dođete do velikog novca – “ako ste pametni volećete svoj život još više”.

Kjuban kaže da je najveća prednost novca, osim što umanjuje stres, ta što možete da uštedi vreme.

”Mogu ostvariti mnoge stvari brže, tako što ću platiti malo više. To je važno jer je vreme resurs koji ne možete posedovati, kupiti niti vratiti”, ističe bogataš.

Na primer, prvi njegov veliki trošak je kupovina privatnog aviona, kako bi brže obavljao poslove i štedeo vreme.

Izvor: Biznis Info / BizLife

Tags
Back to top button